header
english
magyar
deutsh
russian
generalitatiprodusecomandapreturitcontact

 
Generalităţi

Efectele de seamă ale sărurilor de baie din  Praid

kristal de sareSarea, pe lângă faptul că, reţine apa în organismul nostru, are şi un rol de antihistamin. În cazul astmului are efectul sinonim cu un spray de inhalare, însă fără efecte secundare. La criza de astm este indicat să bem două-trei pahare cu apă şi să punem un pic de sare naturală pe vârful limbii. Sarea ne apără celulele, în general şi îndeosebi le apără pe celule din creier de la acidare.

Sarea de baie este excelentă pentru îngrijirea şi apărarea pielii noastre. Corpul nostru este acoperit de piele în exterior. Pielea cu o suprafaţă de 2 m2 şi aproximativ 2 kg de greutate, este cel mai mare organ al nostru. Pielea nu este numai un organ de simţ, ci este şi un fel de „apărător” al organismului datorită structurii.. Ne apără de la efectele mecanice, şi reglează temperatura corpului. Secreţia acidulată a glandelor pielii, formează un strat protector împotriva infecţiilor. Pielea are un rol important în starea noastră generală şi în legăturile noastre cu alţii. Problemele şi afecţiunile pielii, de obicei sunt vizibile şi bineînţeles ne afectează şi starea noastră generală. De exemplu, un ten care este plin cu coşuri poate deveni subiectul de batjocură, care poate cauza, mat târziu, probleme serioase de personalitate, închidere în sine. Pielea tratată cu săruri naturale poate contribui decisiv la îmbunătăţirea stării noastre generale şi putem preveni astfel, apariţia unor boli de piele.

Rinichii au nevoie de sare, pentru ca acizii abundenţi să se micşoreze şi să fie evacuaţi din organism prin urină. Dacă organismul este sărac în săruri, acesta poate cauza creşterea acidului. Sarea are un rol important şi în problemele psihice şi în tratarea problemelor sentimentale. În tratarea depresiei, medicamentul Litium, defapt înlocuieşte sarea. Sarea are rolul de a menţine nivelul constant de seratonin şi de melatonin în creier.

În cazul în care organismul nostru conţine apă şi sare în cantităţile de ajuns, atunci ca antioxidanţi naturali vor elimina substanţele toxice din corpul nostru şi nu vor fi sacrificaţi nişte aminoacizi esenţiali, ca de ex. tryptophanul şi tyrosinul, deoarece  tryptophanul este necesar la formarea serotoninului, iar melatoninul ajută la formarea tryptaminului.

Sarea este importantă în prevenirea şi tratarea cancerului. Celulele de cancer se nimicesc în prezenţa oxigenului. Dacă există apă destulă în organism, sarea va asigura creşterea cantităţii sângelui. Atunci prin circulaţia sângelui, oxigenul va ajunge pretutindeni şi astfel celulele imune fiind bine motivate, le vor nimici ţesuturile cancerului atunci, când vor pătrunde acolo. Deshidratarea slăbeşte imunitatea organismului.

Sarea este importantă pentru musculatură şi pentru susţinerea condiţiei fizice. Sarea reduce aritmia şi are un rol important în reglarea tensiunii. Trebuie să avem grijă de buna proporţie între apă şi  sare . De ex.: o alimentaţie săracă în sare, dar consumul apei este ridicat, rezultatul poate fi creşterea tensiunii la unii oameni. Conform explicaţiei logice: dacă dvs.consumaţi apă dar mâncaţi  fără sare, atunci nu rămâne apă destulă în circulaţia sângelui ca vasele sanguine să poată fi total umplute. Sarea funcţionează ca un somnifer natural în cazul insomniei.

În cazul diabetului, sarea ajută la ţinerea nivelului de glicemie în balanţă şi reduce necesitatea insulinei. De asemenea apa şi sarea reduc vătămările la ochi şi în sistemul venelor.
Celulele necesită sărurile pentru dezvoltarea energiei hidroelectronice, deoarece sarea are rolul de a transporta curentul electric la celule.

Sarea joacă un rol important şi în conectarea celulelor de nervi şi de asemenea şi în prelucrarea informaţiilor. Pe lângă toate acestea, sarea are un rol determinat şi în digestie şi ajută la absorbirea alimentelor.

În concluzie sarea este:

button necesară pentru curăţirea plămânilor;
button folositoare în oprirea tusei uscate prin a fi pusă pe vârful limbii;
button necesară pentru tratarea bronşitei;
button importantă pentru tratarea bolii arthritis;
button poate împiedica afecţiunile cauzate de cârcei;
button poate cauza osteoporoză, dacă lipseşte din alimentaţie;
button ajută la dezvoltarea însuşirilor ca: încredere de sine, gândire pozitivă;
button ajută la reducerea bărbiei duble;
button necesară să fie folosită la sărarea fructelor ca portocala, banana pentru reducerea conţinutului de Kaliumul al acestora;
button necesară să consumăm o cantitate mică de sare înainte de activitatea sportivă, ajută la creşterea  capacităţii şi limitează transpiraţia.