header
english
magyar
deutsh
russian
generalitatitermekekcomandaarakcontact


namol""Az iszap föld, amely gondolkodik, melynek lelke van. Az iszap olyan, mint a türkiz, egy ásványi elem, olyan képességgel rendelkezik, amely összetartja azt, ami egyébként széttörne. Az iszap egy hangszer, olyan képességgel bír, ami a fényt összegyűjti és napot varázsol belőle." (Pierre Derlon)

Összetétele:

Víz, vízben oldott ásványi anyagok,só(Na Cl),Ca SO4,CaCl2,magnézium, vas, nyomelemek, szilárd szubsztárum (iszapszerű anyagokban állati, növényi eredetű).Gyógyhatásai:


button A bőrön keresztül kiszívja a szervezetből a méreganyagokat, megköti és semlegesíti őket.
button A bőrt feszesebbé teszi, javítja a vérellátást, valamint szabályozza a bőr pH értékét
button A hideginger kellemes hőérzetet vált ki, és ezáltal kb. 2 perc alatt 10 fokkal nő a bőr hőmérséklete.
button A testre gyakorolt nyomással (egy liter agyagpép 1885 g súlyú) javul a belső szervek vérkeringése (vese, máj, lép, tüdő és szív), így megnövekszik az oxigénfelvétel és több vizelet választódik ki.
button A láberekre gyakorolt nyomással, tehát a nyomás és tehermentesítés váltakozásával a vénák edződnek.
button Nő a vércukor-anyagcsere (fokozódik a hasnyálmirigy/máj működés) és a pajzsmirigy tevékenysége.
button Mivel közvetlenül érintkezik a bőrrel, átadja annak a föld rezgéseit.
button A szövetek (különösen az inak és más kollagénből álló szövetek) megnövekedett hajlékonysága következtében csökken a merevség.  
button Növekszik a szövetekben a véráramlás és a szervezet reagálási képessége.
button Alacsony vérnyomás- csuklóhajlatra a pakolás
button Alvási nehézségek –meleg alkari pakolás
button Ágyéktáji zsába – hexenslussz  : deréktájéki meleg pakolás
button Bélrenyheség
button Epe panaszok
button Étvágytalanság
button Fejfájás: homlokra langyos pakolás
button Fogfájás: forró külső alkalmazás
button Fülzúgás: melegen a fülkagyló tájékára
button Hasmenés
button Hátfájás és gerincbántalom
button Ízületi gyulladás
button Láz
button Nátha: nyakra forró pakolás
button Rándulások
button Hányinger
button Rovarcsípés
button Visszérbántalom


Minden pórusunkból dől a veríték. Testünket vastagon fedi a kékesszürke iszapréteg. Szervezetünk hatalmas energiákkal dolgozik, szunnyadó ellenálló képességünk és öngyógyító erőink újra éledezni kezdenek. Mindez sok erőnkbe kerül, de érezzük azt is, hogy testünk teljes mértékben ellazul...
A forró iszap gyógyító erejével 2500 éve élnek az itt lakók.

A forró iszappakolás gátolja a gyulladásokat, s oly módon segít megelőzni a betegségeket, hogy aktiválja az anyagcserét, és erősíti az immunrendszert.     Az artrózis, a reumás fájdalmak, néhány nem akut fázisban lévő gyulladásos megbetegedés (például a pszoriázisos artritisz, íngyulladás), illetve bizonyos izom betegségek is eredményesen kezelhetők ezzel az eljárással.
Vérmérgezés ellen nincs jobb, mint az iszappakolás, hiszen az kiszívja a sebből az összes mérgező anyagot.
A pakoláson kívül nagyon hatásos a ledörzsölő ülőfürdő is. A vizet kézzel a két láb között locsolják a has tájékára, majd gyengéd masszírozással lefelé simogatják (50-­100-szor)
.
Az iszapot közvetlen a bőrre pakolják és igen hatékony a reumás panaszok kezelésében. A természetes anyagoknak ezt a felhasználását nevezzük naturkozmetikának, amelynek külön ágát jelenti a geoterápiás anyagok felhasználása.
Az orvos utasítása szerint lehet teljes vagy részleges pakolás. Az iszap hőmérséklete általában 40oC.
A meleg iszap rendkívül relaxáló hatású, és fokozza az egész test vérkeringését. Számos mozgásszervi panaszokkal nem rendelkező vendég is alkalmazza. A kezelés időtartama: 20 perc
A meleg iszap elősegíti a folyadékgyülem felszívódását és a gyulladások visszaszorulását az idült, krónikus vérbőségű területeken. A túlzott meleg azonban ronthat az akut gyulladáson.

A hideg viszont az akut gyulladást enyhíti. Ezért az iszap friss rándulások, húzódások vagy ficamok esetében alapvető kezelésnek számít. Csökkenti a fájdalomérzetet, ami valószínűleg az ellentétes ingerlés jelenségével áll összefüggésben, amikor is a fájdalomérzékelők elzsibbadnak, vagy csökken a gyulladás.

Az iszappakolás után elengedhetetlen a nyugalom. Takaró alá bújva legalább fél, de ha lehet, egy egész órán át pihenjünk, s adjuk át magunkat a verejtékezésnek! Aludhatunk is ez idő alatt.


back arrow