header
english
magyar
deutsh
russian
generalitatiprodusecomandapreturitcontact


pipa de sare

La sfârşitul secolului XX a crescut, în mod exploziv, numărul oamenilor îmbolnăviţi de alergie, astm şi de alte afecţiuni ale căilor respiratorii, deoarece organul nostru respirator este zilnic afectat de poluarea crescătoare a aerului.

Efectele dăunătoare ale poluării aerului sunt inevitabile, dar totuşi putem măcar învăţa să avem grijă de igiena organului nostru respirator la fel de bine, ca în cazul îngrijirii pielii şi părului.
Aerosoloterapiile din minele saline de aceea au succes, fiindcă reuşim să ne purificăm, liniştim şi să ne regenerăm întregul nostru organ respirator prin inhalarea unor mici soluţii de sare cristalizată plutind în aerul ionizat. Din păcate însă, astfel de terapii sunt costisitoare şi depind de timp şi sunt legate de loc.
„Pipa cu filtru salin” este un dispozitiv autorizat care ne ajută să ne bucurăm de toate avantajele unor aerosoloterapii, în timpul nostru liber.


Prin utilizarea pipei cu filtru salin timp de 10-20 minute pe zi, putem influenţa favorabil afecţiuni ca: 

button alergii ale căilor respiratorii (cauzate de polenul din flori, fân, pene, puf...)
button astm, bronşită
button răceală, gripă, laringită
button sinuzită
button infecţii ale căilor respiratorii
button iritaţii cauzate de fumat

Dispozitivul este foarte apt pentru completarea terapiei cu sare cristalizată şi cu o terapie cu ulei volatil. Se poate mări favorabil efectul vital al granulelor de săruri prin aşezarea unei mici cantităţi de ulei volatil în filtrul ceramic ce se află pe partea de jos a pipei, deoarece s-a dovedit că şi uleiurile volatile alese în mod adecvat, pot avea efecte benefice de purificare, regenerare şi relaxare. De exemplu: myrha, eucaliptul, menta, etc. În cazul folosirii uleiurilor volatile, filtrul din josul Pipei poate să decoloreze fără să fie dăunător pentru funcţionarea Pipei de sare.
 
Materialul eficace din dispozitiv este: aprox. 5-6dkg granule de săruri halit (din epoca de miocen mediu), alese bine.

Componenţa:

NaCl 98.80%-99.40%, Ca2+ 0.059%, Ca in CaSO4 0.18%, Ca in CaCl2 0.014%, Mg2+ 0.001%, Mg in MgCl2 0.004%
          
Utilizarea dispozitivului:        
      
Aerul trebuie să fie inhalat pe gură prin ţeava de lulea şi expirat prin nas cu o intensitate normală. Prin această procedură, amestecul granulelor de săruri ajunge la căile superioare respiratorii şi astfel se purifică organul nostru respirator, în întregime.

La efectuarea respiraţiei prin dispozitiv, granulele de săruri se dizolvă la nivel de micron. Astfel, materialele cu forţă efectivă, care au fost păstrate în granulele de săruri timp de peste 20 – 22 milioane de ani, pot pătrunde în părţile cele mai ascunse ale organului respirator, făcându-şi efectul binefăcător. Pe partea laterală a pipei se poate observa prezenţa unor puncte colorate, care se întrebuinţează pentru deosebirea fiecărei pipe separat, în cazul în care într-o familie se folosesc mai multe dispozitive. Pipa cu filtru salin poate fi utilizată pe lângă oricăre alt medicament, deoarece granulele de săruri conţin exclusiv materiale naturale.

Cu toate că, există în componenţa mai sus menţionată şi o mică cantitate de iod, aceasta se evaporă cu inhalarea aerului prin micrograme neînsemnate, astfel nu poate fi dăunător pentru cei suferinzi.

Dispozitivul pipei poate fi utilizat şi de bolnavii cu tensiune ridicată, deoarece evaporarea sărurilor se întâmplă prin micrograme atât de neînsemnate, încât cantitatea de sare ce a intrat la inhalarea aerului, nu poate să aibă niciun efect asupra tensiunii. De asemenea, dispozitivul poate fi utilizat chiar şi de către femeile însărcinate, datorită conţinutului natural al granulelor de săruri. Pipa cu filtru salin poate fi utilizată min. de la vârsta de 2 ani. Pipa poate fi utilizată şi de copii mai mici, important este ca ei să înţeleagă că, aerul trebuie inhalat prin gură, iar prin nas trebuie eliminat aerul inhalat în organism. Acest lucru nu este uşor de explicat unor copii foarte mici.

Pipa de sare trebuie ţinută departe de umiditate şi de abur, ca atare, nu se va păstra în spaţii de baie şi/sau bucătărie. Trebuie să avem grijă să nu cadă cumva în apă, deoarece granulele de săruri se adună şi dispozitivul  nu va funcţiona deloc.
Dispozitivul conţine garantat material de eficacitate de ajuns pentru timp de 5 ani.


pipa de sare dry salt dry saltback arrow