header
english
magyar
deutsh
russian
generalitatiprodusecomandapreturitcontact


sapun de sare
Corpul nostru este învelit cu piele pe dinafară. Pielea omului are o suprafaţă de 2 m², cântereşte 2 kg şi este cel mai mare organ al nostru. Pielea noastră nu este numai un organ de simţ, ci şi un organ de protecţie, datorită construcţiei acesteia. Ne apără de efectele mecanice şi totodată, regleză şi temperatura corpului nostru.

Organismul nostru se poate autoregenera, dacă îi oferim posibilitatea pentru aşa ceva. Sarea cristalizată are efectul de egalizator, instalează menajul cu acid-leşia, de aceea îngrijirea pielii cu sarea cristalizată poate rezulta începerea  homeostazisului.

Cu trecerea timpului, pielea a putut să-şi formeze un strat apărător – ce s-a dovedit a fi diferit la fiecare individ,  şi astfel s-a putut stabili valoarea PH a pielii conform fiecărui individ aparte. Pielea omului are însuşirea protectoare de la momentul naşterii, dar noi nu facem altceva, decât să îl oprimăm pe acest atribut al pielii, prin folosirea diferitelor creme şi alifii de faţă.

Săpunul s-a dovedit a fi cel mai adecvat pentru ca sarea cristalizată să ajungă în contact cu pielea noastră. Săpunul de sare este o bucată de sare cristalizată, şlefuită într-o formă de săpun, denumit astfel datorită formei. Este 100 % sare pură cristalizată, nu conţine niciun fel de adaos de material chimic. La întrebuinţare, săpunul poate fi direct folosit pe pielea udă, sau poate fi folosit indirect ca săpun umezit, pe pielea uscată. În ambele cazuri, sarea trebuie să rămână pe piele până la uscare, nu avem voie să ne spălăm pielea săpunată!!!

De reţinut: NU se foloseşte niciun fel de cremă sau alifie după folosirea săpunului!

După ce ne-am spălat aşa cum de obicei obişnuim să facem la igiena corporală, este indicat să ne frecăm  pielea udă cu săpunul de sare. Avem voie să ştergem sarea uscată de pe piele dar nu este voie să spălăm săpunul de pe piele, deoarce stricăm potrivirea valorii naturale pH, la pielea noastră.

Un săpun de sare ţine 10 luni.

Utilizarea săpunului de sare:

button Zilnic, la îngrijirea tenului de faţă şi la îngrijirea pielii întregului corp
button La potrivirea valorii naturale pH la piele;
button Poate fi folosit atât la ten uscat, cât şi la ten gras: Sarea, nu va usca pielea, ci din contră, va zăvori umiditatea în celule. În cazul tenului gras, datorită sărurilor din săpun, se porneşte producerea sănătoasă a seului.
button Poate fi folosit atât la tenul cu coşuri, cât şi la tenul adolescenţilor (ten- Teenager).

În cazul tenului cu coşuri sau în cazul oricărui altfel de ten care este problematic, la început, se poate aştepta la înrăutiţirea aspectului de ten din cauza curăţării acestuia, ceea ce poate fi considerat ca un semn al homeostazisului. Peste 2-3 săptămâni toate coşurile şi furunculii dispar fără urme. Porii tenului se vor strânge, astfel se micşorează chiar şi formarea punctelor negre (miteseri).

button La dermatoză sau boli de piele, de ex.: eczemă, ciupercă, alergie:

În cazul în care pe suprafaţa pielii este rană sau pielea este inflamată, nu este indicat să folosim direct săpunul de sare, fiindcă poate cauza injurii. Să punem sarea de pe mână pe pielea umedă.

button Se întrebuinţează după bărbierit
button Săpunul de sare se foloseşte în loc de loţiune pentru ten, după bărbierit
button Este remedierea pentru pielea înflamată, în sensul că, este calmant, util şi la piele îmbujorată. După folosirea săpunului, în mod constant, inflamaţiile de piele pot fi definitiv vindecate
button  La îngrijirea mâinilor
button La tratarea herpesului: Sarea poate nimici virusuri, de aceea este foarte ideal pentru prevenirea sau vindecarea herpesului. Cu săpunul umezit, ungem suprafaţa pielii afectate cu băşici. Cu cât ungem pielea mai des, cu atât mai repede băşicile se vor usca. Rănile peste 2-3 zile, dispar fără urme.
button La pişcături provocate de insecte. Cu săpunul umezit ungem suprafaţa pielii cu pişcături de ţânţari, albine.. Pielea afectată se va linişti.
button În loc de DEO: aplicăm săpunul umezit la subraţ, apoi întindem sarea uscată pe piele. Sarea poate nimici bacteriile, sau împiedica înmulţirea lor, care sunt de vină de producerea mirosului neplăcut.


back arrow